CITYTRIPJES.COM

Wenen

Ontdek Wenen tijdens een unieke stedentrip. Wenen is een van de mooie steden in Oostenrijk, de stad trekt jaarlijks duizenden bezoekers vanwege de architectuur, de Donau, musea en sfeer. U kunt op vele manieren kennis maken met deze stad. U kunt het beste de auto laten staan en kiezen voor een stadswandeling al of niet met gids. Wist u bijvoorbeeld dat de helft van de stad Wenen uit bos bestaat? Het gaat hierover het Wienerwald of Weense bos. Het is een dicht bebost gebied en vele Weners vinden hier ontspanning en rust als reactie op de kenmerkende hectiek van het stadsleven. Aan de oostkant wordt zelfs wijn-druiven verbouwd. De koffiecultuur is gebaseerd op historie, de koffiebonen worden in Oostenrijk anders gebrand dan in België of Nederland, het draagt de mooie naam ‘Wiener röstung’. Bestuurdeer de menukaart met koffiecombinatie zorgvuldig voor u iets bestelt, het aanbod is gigantisch.

Actief genieten in Wenen

Wenen is wel degelijk een bestemmming voor een familievakantie. U mag dan zeker niet de Wiener Prater overslaan, het reuzenrad in de stad van meer dan 235 jaar oud. Het is een gezichtsbepalend kenmerk van Wenen, wereldberoemd, onderdeel van een themapark. Minopolis-kinderstad is een bijzonder themapark met de stad Wenen in kinderformaat op 6000m2, jong en oud zal hier van genieten. De dierentuin Schonbrunn is het oudste van de wereld en modern. Het motto ‘ in Schonbrunn zijn de dieren gelukkig’ ziet u terug in het hele wandelpark. Golf spelen met het hele gezin kan dankzij de golfscholen en –banen voor kinderen en volwassenen. Tijdens een wandeling, gezellig of romantisch, langs de oevers van de Donau ervaart u de sfeer van de stad Wenen.

Rondkijken in de stad

De stad Wenen heeft veel te bieden, denkt u hierbij aan musea zoals het Sissi museum, de Wiener Hofburg waar u ook het Zilvermuseum of de Keizerappartementen vindt. Het Wenen museum bestaat uit vele onderdelen zoals Johan Strauss woning, Karlsplatz, Haydn museum, Pratermuseum, Uhrenmuseum, Schubert geboortehuis. Als u van historie houdt, komt u tijd-ogen-oren te kort tijdens een stedentrip in Wenen.

Architecctuur van Otto Wagner en schilderkunst zoals Gustav Klimt ziet u overal terug in de stad, breng een bezoek aan het tentoonstellingengebouw van de Weense Secession. De Karl Marx Hof in Heiligenstadt is een prachtig voorbeeld van socialistische architectuur. Bekende kerken die u kunt bezoeken zijn de Stephansdom uit de 12e eeuw of de Karlskerk. Een bezoek aan een van de Weense paleizen zoals het zomerpaleis Schloss Schonbrunn, Slot Belvedere, Paleis Auersperg of de Hofburg is onvergetelijk . Een andere bijzondere toeristische en historische attractie is de Spaanse Rijschool met de Lippizanerspaarden. Hoe u er komt? Vliegen is niet al te duur. U landt op vliegveld Wenen

Overal in Wenen kunt u diverse restaurants bezoeken. De Weense keuken is beïnvloedt door de Bohemen, Hongarije, Slowakije, Italië en de Balkanlanden. Laat u verrassen door een fantastische wijn en unieke gerechten. Dit maakt uw stedentrip in Wenen compleet.