CITYTRIPJES.COM

Reykjavik

Wanneer je van plan bent om een stedentrip te boeken, dan is Reykjavik, de hoofdstad van IJsland misschien niet de eerste bestemming die in je gedachten opkomt. Toch is dat eigenlijk niet terecht, want deze stad heeft zoveel meer te bieden dan de meeste mensen denken. Niet alleen zijn in de stad bijvoorbeeld diverse fantastische hotels terug te vinden, daarnaast kan je er ook nog eens kennismaken met enkele erg interessante bezienswaardigheden en vormt ze de startplaats voor één van de meest indrukwekkende en populairste tochten van het eiland.

IJsland had jarenlang de reputatie van een erg dure bestemming te zijn. Vliegtickets (je kunt vliegen van Nederland) waren duur en het lokale leven zo mogelijk nog duurder. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Zeker als toerist zal je het prijsverschil absoluut niet meer zo merken als vroeger. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een citytrip en dat op nog geen drie uur vliegen van Nederland en België? In dat geval zal Reykjavik ongetwijfeld weten te voldoen aan jouw verwachtingen!

Bezienswaardigheden Reykjavik

Hoewel Reykjavik over fantastische hotels beschikt zal je toch vooral de omgeving willen gaan ontdekken. In de stad zelf zijn verschillende leuke bezienswaardigheden terug te vinden. Denk daarbij aan de imposante Hallgrímskirkja, maar ook aan het cultureel centrum Perlan dat iets buiten de stad is gelegen. Zonder af te willen doen aan de bezienswaardigheden in de stad zelf wordt het pas echt interessant wanneer je er voor kiest om het eiland te verkennen. Vanuit de IJslandse hoofdstad start wat dat betreft de zogenaamde Golden Circle. Deze route brengt je langs enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je ooit zal zien. Denk bijvoorbeeld maar aan de wereldberoemde en eigenlijk ook originele geiser Geysir.

Daarnaast is ook een bezoekje aan de Gullfoss waterval een absolute aanrader en maak je kennis met het nationale park Þingvellir dat niet alleen over een indrukwekkende geschiedenis beschikt, maar daarnaast ook nog eens gelegen is op het punt waar de Amerikaanse en de Euraziatische tektonische platen langzaam uit elkaar drijven. Hoe dan ook, wanneer je tijdens je volgende citytrip graag kennis wil maken met enkele fantastische bezienswaardigheden, dan is een reis naar Reykjavik op IJsland overwegen absoluut de moeite meer dan waard!

Wellness

Echte levensgenieters zullen tijdens een vakantie in Reykjavik absoluut de in de nabijheid gelegen Blue Lagoon willen ontdekken. Dit geothermisch bad is gelegen in een oud met mossen begroeid lavaveld weg van alles en iedereen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je hier heerlijk rustig kan vertoeven, daarnaast kan je na het ondergaan van de zon ook nog eens genieten van een fantastische sterrenhemel. Ben je niet meteen te vinden voor een bezoekje aan de Blue Lagoon, maar hou je wel van wellness? In dat geval zal het je goed doen om te weten dat er in Reykjavik ook verschillende hotels over wellness faciliteiten beschikken.

Een bekend voorbeeld van zo’n hotel is het Hilton Nordica. Dit eigentijdse hotel beschikt over gezellige kamers, biedt je een gezellig salon om aan de haard te vertoeven en daarnaast is ook een bezoekje aan de altijd weer even sfeervolle bar nooit ver weg. Tel daar ook nog eens het zeer uitgebreide wellnesscentrum bij op en je hebt meteen voldoende goede redenen om hier tijdens je citytrip te verblijven.

Een stedentrip naar Reykjavik boeken

Wanneer je de knoop hebt doorgehakt en je van plan bent om een stedentrip naar Reykjavik te boeken, dan zal je in eerste instantie uiteraard rekening willen houden met de toeristische infrastructuur van de stad. Niet alleen zijn er namelijk voldoende hotels terug te vinden, daarnaast kan je er ook verblijven in één van de vele appartementen die zich zowel in als buiten de stad bevinden. De hotels Reykjavik zijn er in ieder geval in verschillende prijsklassen waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om deze bijzondere stad op een wel erg bijzonder eiland te ontdekken.

Laat je dus zeker en vast niet langer tegenhouden door de reputatie van het land, want hoewel het gemiddelde prijsniveau op IJsland misschien iets hoger ligt dan in Nederland en België is het toch absoluut een bestemming die je eens gezien moet hebben!