CITYTRIPJES.COM

Parijs

Parijs mag zich met recht en rede één van de populairste steden van Europa noemen. Ieder jaar opnieuw boeken een groot aantal mensen een vakantie naar deze stad om er kennis te maken met enkele beroemde bezienswaardigheden, om er gewoon een leuke en romantische tijd te beleven of om er lekker te gaan eten of te winkelen.

Er zijn vele manieren om naar Parijs te reizen. Een van de meest populaire is met de trein. De hogesnelheidstrein de Thalys reist van Amsterdam via België naar Parijs. De Thalys Parijs – Amsterdam route is hetzelfde en doet er 2,5 a 3,25 uur over. Vanuit Brussel in België kan je ook met de TGV naar Parijs reizen. Treintickets zijn er al vanaf 29 euro per enkele reis.

Van Parijs kunnen we dan ook zonder probleem zeggen dat het één van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen van Europa is. De stad beschikt over een gigantische toeristische infrastructuur waardoor er voor iedereen een accommodatie is terug te vinden die zal voldoen aan diens verwachtingen en daarnaast beschikt ze uiteraard ook over een erg goede bereikbaarheid. Ben je op zoek naar een bestemming voor je volgende citytrip en wil je graag een leuke, interessante en bruisende stad ontdekken? Dan is de Franse hoofdstad ongetwijfeld iets voor jou! En als je helemaal de beleving van Parijs wilt proeven kan er naar een internet radio geluisterd worden.

Bezienswaardigheden Parijs

Wie voor het eerst een citytrip naar Parijs onderneemt zal in één keer wel met enkele van ‘s werelds meest beroemde bezienswaardigheden kennis kunnen maken. Namen zoals De Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, Het Louvre en de Notre-Dame zijn bezienswaardigheden waar iedereen wel al eens over heeft gehoord. In Parijs kan je deze bezienswaardigheden in het echt ontdekken. Wanneer je Het Louvre wil gaan bezoeken dien je wel rekening te houden met de grote omvang van het museum. Veel toeristen houden hier onvoldoende rekening mee waardoor ze tijdens hun vakantie bijvoorbeeld de wereldberoemde Mona Lisa niet te zien krijgen. Een bezoek aan de Egyptische afdeling van het museum is trouwens eveneens een aanrader. Nadat je kennis hebt gemaakt met deze bezienswaardigheden kan je er ook nog voor kiezen om bijvoorbeeld een boottocht te maken op de Seine. Op deze manier leer je de stad kennen terwijl ook je partner zo’n romantisch tripje best zal weten te waarderen. Hou je van voetbal? Kijk dan eens naar complete voetbalreizen naar Parijs (al doe je je vriendin daar misschien geen plezier mee)

Stad van de romantiek

Parijs wordt naast de lichtstad ook wel eens de stad van de romantiek genoemd. Beide benamingen vloeien eigenlijk naadloos in elkaar over, want wanneer de zon achter de Eiffeltoren is verdwenen verandert de stad in een vurige zee van licht dat zorgt voor een warme en uiterst gezellige sfeer. Tijdens een wandeling door de stad ontdek je niet alleen de vele verlichte bezienswaardigheden en bruggen, daarnaast komen uit alle typische Parijse brasserieën de leukste Franse chansons. Tijdens de wintermaanden is Parijs nog extra verlicht en is een heerlijk romantisch diner na een lange dag de stad te hebben ontdekt nooit ver weg. Nadien is het ook erg fijn thuiskomen in één van de vele romantische hotels Parijs. Verliefde zielen kunnen er ook voor kiezen om een hangslotje aan hun favoriete Parijse brug te hangen terwijl een tekening van de twee geliefden op de Place du Tertre een mooi aandenken vormt aan een heerlijk romantisch verblijf in het prachtige Parijs.

Vervoer

Parijs is als stad erg goed te bereiken, zo heb je de keuze uit autovakanties, busreizen, treinreizen en vliegreizen. De Thalys vertrekt dagelijks meerdere malen vanaf Amsterdam Centraal naar Parijs, binnen enkele uren staat u in hartje Parijs. Bekijk hier de officiële website van de Thalys: https://www.thalys.com/nl/nl/. Over het algemeen zijn de georganiseerde citytrips met de bus het goedkoopste. Kies bijvoorbeeld voor een dagje Parijs met de bus of voor een complete rondreis van 5 dagen met bezoek aan alle hotspots in en om de stad. Een handige website om alle busreizen naar Parijs te vergelijken, vind je hier.

Winkelstad Parijs

Natuurlijk kan je geen citytrip naar Parijs doen zonder de plaatselijke winkels te ontdekken. Parijs staat dan ook bekend als één van de belangrijkste winkelsteden die Europa te bieden heeft. Je ontdekt bijvoorbeeld langs de wereldberoemde Avenue des Champs-Élysées een grote diversiteit aan winkels. Alledaagse shops wisselen er af met prachtige zaken van merken zoals Dior, Chanel en Louis Vuitton. De drukte van deze 1880 meter lange laan is echter niet voor iedereen weggelegd. Wil je graag winkelen in alle rust (voor zover dat in Parijs mogelijk is uiteraard) en in een gezellige sfeer? Dan is een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld Le Marais interessant.

Hier vind je tal van leuke boetiekjes die je ongetwijfeld zullen weten te bekoren. Daarnaast kan je niet huiswaarts keren van een citytrip in Parijs zonder even binnen te springen in Galeries Lafayette. De galerijen (die zijn gelegen op de Boulevard Haussmann) zijn ronduit prachtig en je kan er naar hartenlust winkelen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ook wanneer je tijdens een citytrip cultuur, winkelen en romantiek met elkaar wil combineren ben je in Parijs, of Amsterdam
, ongetwijfeld aan het juiste adres!