CITYTRIPJES.COM

Lissabon

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is zo’n plek waar je heerlijk kunt bijkomen van de drukte van het dagelijks leven en je kunt onderdompelen in een sfeer van cultuur, natuur, uitgaan en ontspannen. Een warm klimaat zorgt doorgaans het hele jaar voor een aangenaam warm weertje, met natuurlijk in de zomer het fantastische strandweer waar wij Nederlanders zo dol op zijn, en ons ieder jaar weer doet afreizen naar het zuiden: Frankrijk, Spanje, Portugal, of welk land rond de Middellandse Zee dan ook. Een citytrip naar Lissabon verdient dan ook onze aanbeveling.

De oude binnenstad van Lissabon

Wanneer je Lissabon tijdens je vakantie in Portugal aandoet, moet je wel in acht nemen dat de stad zelf niet direct aan zee ligt, maar wel op korte afstand van de Atlantische Oceaan (en aan de rivier de Taag). Ga je voor een strandvakantie, kijk dan eerst even goed of je iets buiten Lissabon kunt vinden voor je verblijf (hotel, appartement, B&B; het maakt niet uit) en of je makkelijk met eigen vervoer of openbaar vervoer naar de stad zelf kunt reizen. Dat is namelijk zeker de moeite waard. Bij een stedentrip naar Lissabon is een verblijf in de oude binnenstad een absolute aanrader.

Cultuur

De cultuur en architectuur is in de loop van vele eeuwen beïnvloed door de Grieken (van wie gezegd wordt dat zij ooit de stad hebben gesticht, zelfs door niemand meer dan de Griekse held Odysseus), vervolgens de Fenischiërs die er een handelspost stichten, de Romeinen die de stad veroverden, en de door de Noord Afrikaanse moslims die de stad na het uiteenvallen van het Romeinse Rijk in hebben genomen. Een bijzondere geschiedenis dus die zich vertaald heeft in een uiteenlopende bloemrijke architectuur in de mooie binnenstad. Je zult veel oude stadsmuren vinden in de oude binnenstad Baixa Pombalina, oude kerken en tempels, het Santa Maria de Belém Klooster en veel en veel meer andere bijzondere bezienswaardigheden.