CITYTRIPJES.COM

Kopenhagen

Een stedentrip in Kopenhagen is een fantastische manier om de stad te leren kennen. U kunt werkelijk van alles zien, doen en bezoeken in Kopenhagen. Op deze drie manieren komt u ogen, handen, voeten en tijd tekort tijdens uw vakantie.

Toeristische Attracties: wat te zien in Kopenhagen

Breng een bezoek aan de haven en kijk om u heen, ervaar de sfeer van de haven met het beeld van de Zeemeermin. De kleurige woonwijk Nyhavn waar bekende mensen hebben gewoond zoals Kappa is een bijzondere ervaring tijdens eens stadswandeling. U kunt natuurlijk ook ‘in stijl’ een toer maken door de stad met een koets langs de koninklijke hoogtepunten. De toerist is koning en koningin tijdens een vakantie in Denemarken. Zo kunt u diverse koninklijke bezienswaardigheden bezoeken zoals het Rosenborgs slot of het Deens koningshuis of de Koninklijke bibliotheek. De Nevski kerk is heel bekend in Kopenhagen, het is een Russische orthodoxe kerk in een bijzondere bouwstijl, voor de liefhebbers van kunst en historie.

Wat te doen in Kopenhagen?

kopenhagen zeemeerminActief genieten tijdens een stedentrip in Kopenhagen is heel eenvoudig dankzij de vele mogelijkheden. Een bekende voorbeeld is het attractiepark Tivoli in het centrum van de stad. In de avonduren wordt het park verlicht door 115.000 gloeilampen. De achtbaan van hout uit 1914 is de oudste achtbaan van de wereld die nog in bedrijf is. Een bezoek aan deze stad is dankzij de aanwezigheid van het park leuk voor het hele gezin, jong en oud. Winkelen in deze stad is een genot als u het graag doet.

De fietstaxi zorgt ervoor dat u niet onnodig met tassen hoeft te sjouwen. Het aanbod van winkels is groot en gevarieerd van mode tot design tot zilverwerk. De winkelstraat Straedet is autovrij, u kunt dus ongestoord winkelen. Net buiten de stad vindt u diverse golfbanen, er worden cursussen op elk niveau verzorgd. Kopenhagen is een fijne stad om per fiets te ontdekken. Diverse bedrijfjes verhuren fietsen, en waarschijnlijk valt er ook een fietstour te boeken.

Wat te bezoeken in Kopenhagen?

Een bezoek aan een van de restaurants in Kopenhagen is altijd een succes. U kunt het net zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. De verse produkten zoals vis en groentes zijn de basis van het grote culinaire succes. Een bezoek aan een van de vele musea is zeker aan te raden, dit geldt zowel voor de bekendere als de minder bekende musea in de stad. Het Deens museum voor decoratieve kunst is een topper als u van design houdt. Museum Arken van de Moderne kunst is architectonisch een monument. Daarnaast functioneert het als een interactief centrum voor moderne kunst met schilderijen, muziek dans en drama. Daarom kiest u voor deze onvergetelijke vakantie in Kopenhagen.

Wat zijn jouw ervaringen met de Deense hoofdstad? Tips en niet te missen attracties in Kopenhagen horen we natuurlijk graag! Voor overige stedentrips verwijzen we je naar het bovenstaande menu.