CITYTRIPJES.COM

Istanbul

In het magische Turkije vindt u de prachtige stad Istanbul. Deze stad is voor vrijwel iedereen een waar paradijs. Deze Turkse stad is als een perfect recept, want elk ingrediënt klopt om een geweldige stedentrip te verzorgen. Bent u klaar om de totale perfectie van deze stad te voelen?

Istanbul is voor shopliefhebbers een waar paradijs. Turkije staat bekend om zijn gigantische pleinen, die boordevol staan met kleurrijke en gezellige kraampjes. Winkelliefhebbers komen hier werkelijk oren en ogen tekort. Het grootste en meest bezochte plein in Istanbul is ‘de grote bazaar’. Hier vindt u een gigantisch assortiment aan kraampjes en gezellige muziek. Heel Turkije trekt maandelijks uit naar deze ‘attractie’. Istanbul straalt alles uit wat een stad moet hebben: gezelligheid en plezier voor het hele gezin.

istanbul moskeeHet klimaat in Istanbul is zeer aangenaam, net zoals in de rest van Turkije. In de winter kunt u, bij een aangename temperatuur van 15 graden, heerlijk vertoeven in Istanbul. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in de winter een stedentrip te maken naar deze prachtige stad. Zij voelen zich niet alleen aangetrokken tot de magistrale uitstraling van Istanbul, maar ook tot het klimaat. In de zomer is de stad een prachtig plaatje. Terwijl u gebruik maakt van één van de vele mogelijkheden en bezienswaardigheden die Istanbul u biedt, kunt u de warme zonnestralen op uw huid voelen branden in Turkije.

Stedentrip Istanbul

Istanbul heeft talloze bezienswaardigheden, maar ze slaan internationale faam door hun geweldige festivals. Jaarlijks worden er tientallen festivals gehouden. De bekendste hiervan is het ‘Internationaal Festival van de Muziek’. Dit is hét festival voor echte muziekliefhebbers. In het oog van de stad vindt u tijdens dit festival grote concerten, gegeven door de allergrootste artiesten van de wereld.

Bekende bezienswaardigheden in Istanboel

Er staat een aantal prachtige moskeeën in deze stad, waarvan de Blauwe Moskee (Sultanahmet Camii), Aya Sofia en Ortaköy Moskee de bekendste zijn. Andere bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan tijdens een steenvakantie zijn het Topkapi Paleis en de Galatabrug. Bij de Galatabrug vind je diverse vis-restaurantjes.

Op de Grote Bazaar kunt u leuke souvenirs kopen en uren lang rondslenteren. Je ziet steeds weer wat nieuws.

Stedentrips zijn altijd geweldig om te maken, maar het wordt alleen maar leuker als u een fantastische stad bezoekt. Istanbul voldoet vol aan deze omschrijving. Wilt u de stad bezoeken die alles heeft? Van cultuur tot een shoppaleis? Wij heten u welkom in deze Turkse Metropool! Kent u deze stad al? Denk dan eens aan Ankara. Op de navigatie-bar bovenin zie je informatie die leidt tot andere Europese steden die een stedentrip meer dan waard zijn.