CITYTRIPJES.COM

Een leuke citytrip maken met een goede start!

Een reis maken doe je voor de spanning of wellicht juist voor de kick. Wie op reis moet zit altijd met een probleempje waar niemand nou echt veel zin in heeft. Het antwoord op de vraag: “Hoe komen we bij het vliegveld?” Vliegvelden zijn via diverse manieren te bereiken en een veel gebruikte manier is het parkeren van de auto of het nemen van de trein. Maar wat nou als het betreffende vliegveld niet zo gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Wat doe je dan? Twee voorbeelden van zo’n vliegvelden zijn  Charleroi Airport en Brussel Zaventem Airport.

Parkeren bij Charleroi Airport

Charleroi is haast niet te bereiken met het openbaar vervoer maar gelukkig is parkeren Brussel Charleroi niet duur. Voor 8 dagen parkeren betaal je ongeveer €54! Dit is dan inclusief een shuttle van en naar het vliegveld. Deze shuttle is beschikbaar 24 uur per dag en wordt uitgevoerd na een simpel telefoontje. Met de trein naar Charleroi Airport is mogelijk. Let echter op dat je niet de trein pakt naar Brussel Zaventem maar naar Brussel Charleroi. Treinkaartjes zijn hier beschikbaar.

Reizen naar Brussel Airport

Brussel Zaventem zoals het vliegveld voluit heet is wel redelijk gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein ben je er vanuit Rotterdam in 3 uurtjes. Kosten per kaartje liggen op circa €45 voor een retourtje. Parkeren Brussel Zaventem is de laatste jaren met maar liefst €30 in prijs gedaald als we uitgaan van 8 dagen parkeren. Parkeren rondom het vliegveld kost nu circa €58 en is te reserveren via Vliegen en Parkeren.

Op citytripjes.com kun je nog meer inspiratie opdoen over je volgende reis!