CITYTRIPJES.COM

De stad Sofia in Bulgarije

Sofia is geen grote wereldstad, maar een compacte stad waar een zeer ontspannen hangt. Je zou zeker niet zeggen dat er bijna anderhalf miljoen inwoners wonen in de stad als je er over straat loopt. Ook wordt je er ook zeker niet lastiggevallen door opdringerige verkopers, zoals in veel andere steden wel het geval is.
De hoofdstad van Bulgarije ligt in het westen van het land, aan de voet van het Vitosjagebergte. Als je een super low-budget stedentrip wilt maken, dan is deze prachtige stad zeker geen slecht idee.

Goedkope stedentrip

Wie naar Sofia wilt vliegen hoeft niet lang te zoeken voor lage prijzen. Vliegtickets naar Sofia zijn namelijk altijd spotgoedkoop als je via Eindhoven, Frankfurt of Brussel vliegt. Ook vanaf Schiphol zijn de prijzen zeer aangenaam, maar wel iets hoger dan via de andere vliegvelden.
Voor een normaal driesterrenhotel midden in het centrum betaal je gemiddeld niet meer dan twintig euro per kamer. Ga je bijvoorbeeld met twee personen, dan kun je voor ongeveer vijftig euro per persoon al 5 nachten slapen in een hotel midden in het centrum.

De stad staat tevens in de top 3 van goedkoopste steden binnen Europa om te leven. Je merkt dit vooral als je uit eten gaat, shopt in winkels van bekende merken en bij taxiritjes. Het leven is echt velen malen goedkoper dan in het dure Nederland.

Vijf redenen waarom je Sofia moet bezoeken

Voor wie nog niet overtuigt is: vijf redenen waarom een stedentrip naar Sofia echt een goed idee is.
1. Sofia is een van de goedkoopste steden om vakantie te vieren
2. Hotels midden in het centrum zijn mega-goedkoop
3. Het is tweeënhalf uur vliegen vanaf Nederland
4. Je wordt er niet om de minuut aangesproken door andere Nederlanders
5. Vanaf het vliegveld is het slechts twintig minuten met de taxi. Dit kost zes euro per rit.

Bezienswaardigheden

Op iedere straathoek valt er wel iets nieuws te zien. Zo kom je de mooiste kerken, kathedralen en moskeeën tegen tijdens een korte stadswandeling door de stad. Je kunt helemaal gratis een kijkje nemen in de wereldberoemde Alexander Nevski-kathedraal, de stokoude St Sofia kerk of de Banya Bashi Moskee.

Ook voor de cultuurliefhebber valt er genoeg te beleven in Sofia. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum en het Nationaal Archeologisch Museum. Je zult merken dat de tijd vliegt als je hier binnen rondloopt.
Wie meer van wandelen en rust houdt, kan een wandeltocht in het Vitosjagebergte ondernemen. Deze tocht kun je met een gids volgen of zelf ondernemen via de bewegwijzerde wandelroute. De route neemt je mee via de Bojana Kerk naar de Bojanawatervallen en via Hotel Kopitoto weer terug.
Kortom: Sofia is een echte onontdekte parel voor mensen die van goedkope stedentrips houden.