CITYTRIPJES.COM

Citytrip naar Turkije

Als men aan Turkije denkt dan komt vrijwel direct het beeld naar voren van prachtige stranden, moderne resorts en een smakelijke cocktail. Dit beeld wordt helemaal versterkt als je op het internet gaat zoeken naar informatie over Turkije zodra je er een reis naar toe wilt boeken. Vandaag de dag is Turkije de all inclusive vakantie bestemming en hier wordt flink mee gepromoot.

Een voorbeeld van een hotels waar veel Nederlanders jaarlijks hun vakantie doorbrengen is het Miracle Resort in Lara en het super luxe Limak Limra resort in Antalya. Niet alle reizigers die het land willen ontdekken willen verblijven in een toeristische badplaats met grootschalige resorts en waar iedereen alleen maar verblijft binnen de muren van het moderne resort. Turkije is meer dan moderne resorts en zelfs in de badplaatsen lang de fantastische kust van Turkije is meer te beleven dan alleen een modern resort waar je de hele dag onbeperkt kunt eten en drinken. Maar wil je echt een stad ontdekken dan ben je langs de kust van Turkije helemaal aan het verkeerde adres. Voor een echte citytrip in Turkije moet je naar de stad Istanbul gaan. Ben je al eens in Londen, Parijs en Athene geweest dan is Istanbul een goede keuze voor een citytrip.

Enige stad ter wereld dat op twee continenten ligt

Istanbul diende ooit als de hoofdstad van het Ottomaanse en Byzantijnse rijk, tegenwoordig is het de grootste stad van Turkije en bijna één van de grootste steden in de wereld. De stad strekt zich uit over beide zijden van de Bosporus, dit is een smalle zeestraat die de continenten Azië en Europa aan elkaar verbindt.

istanbul TurkijeIstanbul is hierdoor de enige stad in de wereld die verspreid is over twee continenten. In de stad vind je daadwerkelijk alles wat je mag verwachten tijdens een citytrip. Een indrukwekkende architectuur, historische bezienswaardigheden, restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden en een exotische sfeer. Dit alles maakt Istanbul één van de top toeristische bestemmingen ter wereld.

Goede infrastructuur om de stad te verkennen

Het is de grootste stad maar niet de hoofdstad want dat is Ankara. Maar ondanks dat Istanbul een enorm grote stad is kunnen toeristen die een citytrip maken door de stad zich makkelijk verplaatsen van A naar B. In de stad zijn metro’s, bussen, trams en veerboten waarmee overal naar toe gegaan kan worden. Kom je voor de bezienswaardigheden naar Istanbul dan moet je in het oude gedeelte zijn, hier zijn de meeste indrukwekkende historische bezienswaardigheden van de stad te vinden.

Historisch bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere de Hagia Sophia, de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis. Een andere belangrijke plek in de stad is het district New City, bekend om de wolkenkrabbers, winkelcentra, vele bedrijven en moderne attracties. Voor he bruisende nachtleven van Istanbul moet je zijn in de districten Beyoglu en Galata.

Van een Istanbul citytrip zal je zeker geen spijt krijgen

Een citytrip naar Istanbul is fantastisch en het zal je aan niets ontbreken. Overal is er wel wat te doen en de lokale bevolking is uitermate vriendelijk en behulpzaam. Een winkelcentrum wat je absoluut niet links mag laten liggen is de Grand Bazaar, één van ‘s werelds oudste en grootste overdekte markten.