CITYTRIPJES.COM

Citytrip Antwerpen

Ontdek de stad Antwerpen
Op slechts twee uur rijden van Nederland ligt de prachtige oude stad Antwerpen. Ondanks dat de stad verrassend dichtbij ligt is het perfect voor een weekend weg. Je hebt even het gevoel dat je er helemaal tussenuit bent. Het grootste voordeel is dat je er niet eens voor hoeft te vliegen. Met de auto of trein reis je direct naar het hart van de stad. Door te overnachten kan je op je gemak de bezienswaardigheden in de stad ontdekken. In de stad zijn verschillende goedkope hotels te vinden. Zelfs met een relatief klein bedrag kan je er een romantisch weekend weg van maken!
Welke plekken moet je echt gezien hebben?

Als je een stedentrip maakt naar Antwerpen zijn er een aantal plekjes die je gezien moet hebben. Eén van de eerste plekken is de Grote Markt. Dit prachtige plein heb je vast weleens op tv gezien. De late Middeleeuwse uitstraling van het plein betovert je direct. Langs het plein staan prachtige oude Gildehuizen en een mooi stadhuis. In het midden staat een grote bronzen fontein waar je even kan uitrusten. Na een bezoek aan de Grote Markt ga je naar het Rubenshuis. In dit oude huis maakte Rubens zijn kunstwerken. Je ziet hier hoe hij leefde en er hangen prachtige schilderijen uit zijn eigen collectie. Vlakbij de Grote Markt kom je bij het Modekwartier. Hier is de modeacademie gevestigd en zie je regelmatig aanstormend talent aan het werk.

Eet een friet bij de Steen

Een bezoek aan Antwerpen kan niet zonder Vlaamse friet. Bij het kasteel de Steen (bekend uit Suske & Whiske) kan je de lekkerste Vlaamse friet van België eten. De frietkot is regelmatig beloond met awards voor hun Vlaamse frieten. Vergeet niet om juist hier een friet te halen en te genieten van het uitzicht op de Steen.

Bezoek de Diamantwijk

Bijna alle diamanten ter wereld worden verhandeld in de Diamantwijk. De complete wereldproductie komt naar dit deel van de wereld toe. De diamanten worden hier ook geslepen en verkocht voor miljoenen euro’s. Naast de diamanten heeft de wijk een Joodse achtergrond die nog steeds zichtbaar is.

Geniet van Belgisch speciaal bier

Naast friet kunnen we natuurlijk nog wel één culinaire specialiteit noemen en dat is bier. In de stad worden verschillende proeverijen gehouden met bier uit de streek. Je kan ook een bezo brengen aan de stadsbrouwerij De Koninck. Antwerpen wordt niet voor niets een echte bierstad genoemd. Gelukkig blijf je overnachten in de stad en kan je terug lopen naar het hotel.

Overnacht in de stad

Maak van jouw bezoek aan Antwerpen een echte citytrip door een hotel te boeken. Eventueel kan je vrijdagavond vanuit je werk rechtstreeks naar de stad afreizen. Antwerpen en haar leukste hotels zijn gewoon online te ontdekken. Binnen elk budget is er wel een leuk hotel te vinden. Je kan zelfs kiezen voor hotels midden in de stad. Je verblijft bijvoorbeeld op loopafstand van de gezellige terrasjes of de Grote Markt. Dit is ideaal als je iets te diep in het glaasje gekeken hebt.  Een leuk hotel is gelukkig zo gevonden!