CITYTRIPJES.COM

Barcelona

Bezienswaardigheden in Barcelona:

Park Güell, officieel geschreven met een ´K´, is een stadspark in het Spaanse Barcelona in het stadsdeel Gràcia.
Toegangsprijzen: gratis
Openingstijden: 10.00 tot ongeveer 19.00
Officiële website: onbekend.
*Raadpleeg altijd de officiële site voor uitzonderingen, kortingen en feestdagen.

De Sagrada Familia; de bekendste kerk van Barcelona
De Sagrada Familia, zonder twijfel het bekendste ontwerp van de Spaanse architect Antoni Gaudi, vindt u in het centrum van Barcelona. Aanvankelijk was men in 1882 begonnen met het bouwen van een klassiek neogotische kerk, maar na een jaar werd Gaudi gevraagd zich er mee te bemoeien, en hij bouwde verder aan de kerk in een stijl die later als de “neocatalaanse” bekend zou komen te staan. Dit was tevens Gaudi’s laatste werk. Dit is de mooiste van alle Barcelona bezienswaardigheden. In 2013 kwam een mooie documentaire over de bouw van deze kathedraal in de filmhuizen.

Valencia: Plaza de la Virgen

De Plaza de la Vírgen ligt in het noord-oosten van het oude centrum van Valencia. Aan het plein ligt de kathedraal van Valencia: El Catedral de Santa María de Valencia, gebouwd voltooid in 1356. De Kathedraal staat bekend als de vindplaats van de Heilige Graal, en deed tijdens de Moorse bezetting dienst als moskee. Aan het oude plein liggen ook diverse terrasjes.

De Puerta de Alcalá in Madrid

De Puerta de Alcalá is een achttiende-eeuws poortgebouw in het centrum van Madrid. Het werd gebouwd in opdracht van koning Karel III van Spanje. De poort staat op de plaats waar de oude weg vanaf Madrid naar Alcalá de Henares leidde.